poniedziałek, 8 czerwca 2015

FOLWARK- Starannie dobieramy smak..

Witam
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moimi weekendowymi przekąskami które mieliśmy okazję wypróbować dzięki firmie FOLWARK 
Do testów dostałam:
Sos barbecue, Remulada duńska, Sos kebab- gyros.
Opakowanie sosów w plastikowe z zamknięciem na 'klik'.
Sos kebab-gyros oraz remulada duńska jest po 410 g, natomiast sos berbecue jest troszkę więcej  460 g.
Na bokach opakowania znajduje się przedziałka pokazująca poziom sosu.
SOS BARBECUE
Klasyczny ciemny sos pomidorowy w smaku dość słodkawy, wyraźnie wyczuć można aromat dymu wędzarnianego. Doskonale sprawdził się jako dodatek do grillowanych mięs- karkówki, skrzydełek, steków. Doskonale również spisał do bigosu, dodałam dosłownie 2-3 łyżki sosu, bigos nabrał ładnego ciemnego koloru, a smak .... przepyszny :) 
REMULADA DUŃSKA
Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu. Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry.
Nadaje się zarówno do jajek, wędlin, warzyw, nuchosów. Moim dzieciom najbardziej sos smakował do tostów.
SOS KEBAB-GYROS OSTRY
Sos majonezowy o lekkiej konsystencji i wyrazistym, ostrym smaku papryki chilli. Doskonale komponuje się z potrawami kuchni etnicznych i daniami mięsnymi z grilla- skrzydełka, karkówki :) Również bardzo dobry jest do tortilli, kebabów jak i gyrosa.Wszystkie sosy były bardzo pyszne, dla każdego coś dobrego....ja osobiście (i dzieci) polubiłam bardzo remuladę duńską która jest o smaku słodko-kwaśnym i pasuje do wszystkiego. Mąż lubi wszystko co ostre, więc kebab- gyros był zdecydowanie dla niego;) natomiast sos barbecue idealnie spisał się do bigosu i dań z grilla.
Sosy można kupić przez internet: np. KLIK ale tu są duże butelki 800 g
lub w punktach, które podane są na stronie: KLIK
Firma podpisała w ostatnich tygodniach szereg nowych kontraktów handlowych, m.in. ze sklepami Leclerc w Łodzi, Gdańsku i Kaliszu, sieciami Polo Market i Intermarche. Rozszerzono i zacieśniono współpracę z 200 sklepami sieci Gzella na terenie całego kraju.
Znacie te sosy??

28 komentarzy:

  1. Omnom, lubię takie sosiki! :D Ja polubiłabym pewnie to co Twój mąż - dla mnie im coś ostrzejsze, tym lepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o widzisz, ja zaś za mocno ostrym nie przepadam :D

      Usuń
  2. Tej firmy nie próbowałam, ale takie sosy zawsze goszczą u mnie w domku: *

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo są smaczne. Ja zawsze sama robię sosy np. czosnkowy :)

      Usuń
  3. Tej firmy nie próbowałam, ale takie sosy zawsze goszczą u mnie w domku: *

    OdpowiedzUsuń
  4. To ja tu głodna siedzę a Renia mi o żarełku tak smacznie puszę. Remuladę musze nabyć! Za tą nazwę juz ją uwielbiam :))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wybacz sisi :D dokładnie, nazwa sama w sobie kusi...sos jest pychotka :)

      Usuń
  5. Ciekawe sosy, chętnie bym spróbowała, jak znajdę to kupię :))

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam mniam, też będę testować :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam,gdzie mogę je kupić stacjonarnie?może jakiś market ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. już kochana podałam, gdzie są dostępne :)

      Usuń
  8. Po co ja oglądam takie coś przed obiadem? :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam ;D Musze kiedyś wypróbować ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Mi chyba też ten słodko-kwaśny najbardziej przypadłby do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam sosy każdego rodzaju :D

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam takie sosy i na grilla bym poszła ;p

    OdpowiedzUsuń
  13. Z takimi sosami to można kombinować :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Remulada Duńska jest najpyszniejsza :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Tej marki nie znam, ale ogólnie uwielbiam remuladę i barbecue :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jadłam ten Romualda duński i bardzo mi smakował do tostów i hamburgerów :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Jadłam ten Romualda duński i bardzo mi smakował do tostów i hamburgerów :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Takie sosy to fajny dodatek do potraw, mogą urozmaicić każde danie.

    OdpowiedzUsuń
  19. ja sosy po prostu uwielbiam i musze zawsze miec na stanie kilka ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Rzadko sięgam po takie gotowe sosy :)

    OdpowiedzUsuń