Witajcie! Dziś przedstawię Wam, moje smakołyki od marki Brześć. Paluchy Francuskie, Groszek ptysiowy, Słomka ptysiowa. Zapraszam!
Moja opinia:
Paluchy Francuskie- pychotka znikły mi w 5 minut,bardzo delikatne,rozpływają się w ustach,ciasto francuskie świeżutkie lekko słodkie,posypana z wierzchu cukrem,moje dzieci smarowały paluchy nutellą,mi zdecydowanie smakują bez dodatków.
SŁOMKA PTYSIOWA:
Mała słodka przekąska, którą można się zajadać przy kawie lub herbacie.
Sprawdza się jako samodzielny słodycz, jednak jedzona jest czasami w
ciekawy sposób, uprzednio maczana w herbacie lub kawie. Zamoczenie
słomki dosłownie na sekundę sprawia, że szybko chłonie aromat napoju.
Moja opinia:
Mała słodka przekąska która może dodać tyle radości przy kawce lub herbatce.Zabrałam tą pyszną słomkę ptysiową na wycieczkę,cała rodzina "chrupała "z uśmiechem na twarzach,dzieci maczały sobie w nutelli. Bardzo dobra jest do takich właśnie dodatków jak: nutella, bita śmietana, lody jak i dżem.
Mała słodka przekąska która może dodać tyle radości przy kawce lub herbatce.Zabrałam tą pyszną słomkę ptysiową na wycieczkę,cała rodzina "chrupała "z uśmiechem na twarzach,dzieci maczały sobie w nutelli. Bardzo dobra jest do takich właśnie dodatków jak: nutella, bita śmietana, lody jak i dżem.
GROSZEK PTYSIOWY:
Małe kuleczki groszku ptysiowego to składnik wielu smacznych zup i
kremów. Groszek sprawia, że zupy i kremy nabierają gęstszej konsystencji, a jedzenie ich sprawia jeszcze więcej przyjemności, nie tylko dzięki
walorom smakowym. Stosowany jest między innymi do takich zup jak
cebulowa i pomidorowa a także kremów np. z brokuł.
Moja opinia:
Groszek ptysiowy jest kruchy, lekko słonawy, groszki są bardzo leciutkie.
Bardzo dobrze nadaje się jako dodatek do zup - kremów. Ja przedstawiam Wam moją zupę-krem serowo-cebulowa. Groszki szybko miękną, ale nie robią się "ciapowate" w zupie. Zupa z dodatkiem groszku ptysiowego smakowała przepysznie, moje dzieci były zachwycone.
Groszek ptysiowy jest kruchy, lekko słonawy, groszki są bardzo leciutkie.
Bardzo dobrze nadaje się jako dodatek do zup - kremów. Ja przedstawiam Wam moją zupę-krem serowo-cebulowa. Groszki szybko miękną, ale nie robią się "ciapowate" w zupie. Zupa z dodatkiem groszku ptysiowego smakowała przepysznie, moje dzieci były zachwycone.
Moja Zupa-Krem SEROWO-CEBULOWA z dodatkiem Groszku ptysiowego.
oraz na słodko :)
Z posypką cukrową oraz wiórki kokosowe. SAME PYSZNOŚCI!
Wiórki kokosowe -groszek moczymy w roztopionej czekoladzie,następnie obtaczamy we wiórkach kokosowych.
Groszek ptysiowy jest przepyszny! Połączenie słodko-słony pasuje jak dla mnie bardzo dobrze,wiórki oraz czekolada daje nam słodycz,natomiast groszek lekko słonawy- Rewelacja!
Posypka cukrowa -tak samo jak wyżej,roztapiamy czekoladę mieszamy w nim groszek ptysiowy i obsypujemy posypką cukrową:)
Znacie produkty z Brześć?